woensdag 10 mei 2017

Nieuw op 'Redactiesommen.nl': Zet oefentaken met vraagstukjes klaar voor je leerlingen en volg de resultaten

Ongetwijfeld ken je de website Redactiesommen.nl. Op Redactiesommen.nl  kunnen jouw leerlingen gratis en onbeperkt online verhaaltjessommen oefenen  zonder in te loggen en kun je ook gratis werkbladen met verhaaltjessommen maken voor jouw groep. Meer over 'Redactiesommen.nl' »

Nieuw: Zet (huiswerk)taken klaar voor je leerlingen en volg de resultaten

Op 'Redactiesommen.nl' is onlangs een nieuw onderdeel toegevoegd, waarmee leerkrachten een (huiswerk) taak voor leerlingen kunnen klaarzetten en daarvan overzichtelijke resultaten krijgen. Dit nieuwe onderdeel is - net als het gebruik van de hele website - helemaal gratis!! Om van deze handige mogelijkheid gebruik te maken, moet je je als leerkracht wel gratis registeren.

Je krijgt dan een groepscode voor jouw leerlingen waarmee ze op de door jou klaargezette (huiswerk)taken kunnen inloggen (thuis en/of op school) en jij krijgt - héél handig - inzicht in de resultaten van jouw leerlingen.


Schermafdruk 'Inlogscherm leerkrachten'

Samengevat ...

  • Jouw leerlingen voegen zichzelf toe en loggen in met één groepscode

Je hoeft je alleen zelf te registreren en een groep aan te maken met een groepscode. Je kunt leerlingen daarna snel toevoegen door alleen de voornamen in te typen, maar leerlingen kunnen ook zichzelf toevoegen. Eenvoudiger kan niet.

  • Een handig overzicht van de resultaten

Terwijl leerlingen een taak maken vult zich een overzicht. Hiermee krijgt je niet alleen inzicht in de prestaties van iedere leerling, maar ook zie je welke opgave(n) nog moeilijk was/waren. Je kunt deze extra uitleggen aan de groep. Vanuit het overzicht laat je - door op de opgaven te klikken - deze opgaven zien op jouw digibord.

  • Leerlingen kunnen een taak afbreken en later verdergaan

Na iedere gemaakte opgave wordt deze opgeslagen. Leerlingen kunnen een taak dus afbreken en later weer verder gaan.

Info over de maker van 'Redactiesommen.nl' 

Redactiesommen.nl is gemaakt door Frank de Witte, leerkracht en intern begeleider in het basisonderwijs; gespecialiseerd in rekendidactiek en actief in het ontwerpen van 'web'-toepassingen voor het primair onderwijs en is bedoeld voor groep 3 t/m 8. Lees meer »

Website / URL


Gerelateerde blogpost

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.