donderdag 11 mei 2017

'Moji Maker': Leuke gratis 'Windows 10'-app om zelf emoji's te maken

Op de website van Computer Idee vind je de workshop 'Moji huilt, moji lacht' over de 'Windows'-app 'Moji Maker' (Engelstalig).

Met deze app kun je zelf 'emoji's' maken en opslaan op jouw 'Windows'-apparaat.

De app draait alleen onder 'Windows 10' en je moet beschikken over een (gratis) 'Microsoft'-account om de app te kunnen installeren.Weet je niet precies wat een 'emoji' is lees dan even het artikel op

Uitlegfilmpje: Hoe werkt 'Moji Maker'? ('Moji huilt, moji lacht')
Systeemvereisten van de appInstallatie van de app

Download deze app uit de 'Windows Store' terwijl je bent aangemeld met jouw (gratis) 'Microsoft'-account en installeer de app op maximaal tien 'Windows 10'-apparaten.

Enkele opmerkingen

  • Wil je geen reclame in de app, installeer dan een 'adblocker'.
  • Er ontbreekt een 'knopje' om 'Emoji Maker' af te sluiten (???). Je zult de toetscombinatie 'ctrl + F4' moeten gebruiken als je de app op jouw desktop of laptop wil afsluiten.
  • Ook de 'knoppen' linksboven zijn anders in vergelijking met die in het filmpje. In het filmpje wordt staan linksboven 'Remove' en Removeall'. In de versie die ik heb gedowload en geïnstalleerd om de app uit te proberen, staan de 'knoppen' (zie afbeelding hieronder):

  • Als je op 'Reorder' klikt verschijnt er rechts van de emoji die je aan het maken bent een brede verticale balk met de 'onderdelen' die je hebt toegevoegd. Door op pijltjes te klikken kun je de volgorde van deze onderdelen verplaatsen (onder / boven en omgekeerd).
  • Wil je een onderdeel verwijderen, draaien of groter / kleiner maken dan klik je op dat onderdeel. Er verschijnt dan een kader rond de afbeelding met daarin drie 'knopjes':  • De 'Windows Store' geeft voor het gebruik de leeftijdsindicatie 12 / 12+.
    Maar wellicht kun je deze app door de leerlingen van groep 7 en 8 laten gebruiken. Maar dat moet je zelf maar beoordelen.
  • Al met al een leuke app!

App downloaden in de 'Windows Store'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.