maandag 29 mei 2017

Misschien heb je hier wat aan: Rekenen voor kinderen van groep 7 (en hun ouders)

Op de Vlaamse website 'Wiskunde voor kinderen van het vijfde leerjaar (en hun ouders)' verzamelt een leerkracht - wiens naam nergens op de site is te vinden (jammer!) - allerlei instructiefilmpjes en oefeningen die kinderen van het vijfde leerjaar (groep 7) kunnen helpen bij het verwerken van de leerstof Wiskunde (rekenen).

Op de school waar deze leerkracht werkt, wordt gerekend met de 'handleiding Rekensprong' van de uitgeverij Van In. Bij deze methode is de leerstof verdeeld in '13 sprongen'. Bij elke 'sprong' komen de onderdelen getallenkennis, bewerkingen, meten en metend rekenen en meetkunde aan bod. Deze dertien 'sprongen' hebben ook de indeling van deze website bepaald, een weblog bij 'Blogger.com'.

De website 'Wiskunde voor kinderen van het vijfde leerjaar (en hun ouders)' is - aldus de onbekende leerkracht - ook bruikbaar
 • bij andere methodes,
 • in groep 7/8 (Nederland),
 • in het zesde leerjaar.

  Schermafdruk 'Wiskunde voor kinderen van het vijfde leerjaar (en hun ouders)'

  De website is (nog) niet af. De leerkracht schijft: "Soms heb ik nog geen passende instructiefilm of oefening gevonden. Ik pas hem ook aan als ik beter/mooier/leuker materiaal vind. [Bron]"

  Behalve instructiefilmpjes en oefeningen vind je onder in de rechter zijbalk 'links' die verwijzen naar andere websites met instructiefilmpjes en oefeningen.

  Oordeel zelf of je deze website of onderdelen ervan kunt gebruiken in jouw groep.

  Website / URL

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten

  Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
  Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.