woensdag 3 mei 2017

Leuke animatie voor de aardrijkskundeles: hoe diep zijn de oceanen..?

Onderstaand ingesloten filmpje (animatie) over de diepte van de oceanen kwam ik tegen in het artikel 'Weet je wel hoe diep onze oceanen eigenlijk zijn?' op de website 'Dutch Cowboys'. Het artikel gaat over het leuke en verhelderende 'YouTube'-filmpje 'How deep is the ocean?'. Deze animatie is erg leuk om in groep 8 te vertonen tijdens een aardrijkskundeles op het digibord.
"Je hebt er wel een idee van, hoe diep de oceaan is, maar deze animatie van Tech Insider geeft je een echt beeld van hoe ver omlaag de woeste baren eigenlijk gaan. Van het gedeelte waar wij nog komen, tot waar walvissen op gigantische octopussen jagen, tot de limiet waarop menselijke bouwsels kunnen gaan: het blijft maar zakken [...] (Bron)".
De bij dit filmpje gesproken tekst is in het Engels. De diepten van de oceanen wordt aangegeven in de Engels lengtematen en is - vind ik - tamelijk moeilijk voor een achste groeper. Mijn advies is dan ook de animatie - die 3.30 minuten duurt - eerst zelf een paar keer te bekijken, zodat je die tussen door kunt stoppen om de betreffende fragmenten toe te lichten. Ook is het zinvol de genoemde Engelse lengte maten - feet en miles - om te zetten in centimeters (meters

Bekijk de animatie eerst zelf zodat je die tussendoor kunt stopzetten en kunt toelichten. Onder de animatie vind je aanwijzingen om de Engelse lengtematen om te zetten naar centimeters, meters en kilometers. Onder het de animatie - hieronder ingesloten (embed) - staan twee websites genoemd waarmee je deze Engels maten kunt omzetten in meters en kilometers.

'This incredible animation shows how deep the ocean really is'Bijschrift bij dit filmpje

"Just how deep does the ocean go? Way further than you think. This animation puts the actual distance into perspective, showing a vast distance between the waves we see and the mysterious point we call Challenger Deep. [Bron]"

Van feet en mile naar centimenters en kilometers

 1 feet = 30.48 centimeter.
Zie verder de website 'Eenheden Omzetten - Lengtematen Converteren'. Hier vind je een handige converter.

Schermafdruk 'Eenheden Omzetten - Lengtematen Converteren'

 1 mile = 1,609344 km.
Zie 'Mijl naar Km.nl - Eenvoudig & Snel Mijl naar Km omrekenen'

Schermafdruk 'Mijl naar Km.nl - Eenvoudig & Snel Mijl naar Km omrekenen'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.