woensdag 17 mei 2017

'EduBITS' biedt gratis educatieve webapps voor het basisonderwijs

Patrick Keysabyl (Twitter: @p_keysabyl) - leerkracht en ICT-coördinator binnen de scholengroep Arkorum (Roeselare - Vlaanderen) is naast ICT-coördinator ook  'edublogger' op 'Site4school' en ontwikkelaar van educatieve software voor het basisonderwijs.
Je vindt deze gratis educatieve software op de website 'Edubits.eu'.
"Edubits.eu biedt een verzameling aan van educatieve software voor de basisschool. Eigenlijk is de omschrijving educreatieve software beter, want de programma's  zijn origineel als idee die je elders zelden terug zal vinden. Ze worden ontwikkeld door een leerkracht die na meer dan 25 jaar zelf voor de klas te hebben gestaan, van zijn hobby zijn beroep maakte door met computers en leerlingen te werken in het onderwijs. De programma's die vroeger werden ontwikkeld voor gebruik in de eigen klas, worden nu omgezet naar HTML5 zodat ze zonder installatie in elke browser kunnen gebruikt worden, zowel thuis als in de klas. De programma's draaien ook op tablets.  Je opent in de browser van jouw tablet edubits.eu en kiest het spel dat je wilt spelen. Het aanbod is momenteel klein, maar er wordt hard gewerkt om dit te laten groeien. [Bron]"

Het gebruik van deze website is gratis en je hoeft geen account aan te maken. "De kosten" - zo schrijf Patrick op 'Edubits.eu' - "worden hopelijk gedragen uit de inkomsten die gegenereerd worden door de reclamebanner.  Hopelijk sluit je deze niet uit door een advertentieblokker."

Klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten.

Schermafdruk van de tot nu toe ontwikkelde educatieve software

Bij ieder spel is een uitgebreide uitleg te vinden.
Veel gestelde vragen vind je als je in de menubalk op 'VGV' klikt.

Website / URL


 http://edubits.eu/

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten

  Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
  - met jouw 'Google'-account,
  - met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
  - anoniem.
  Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
  Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

  Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.