vrijdag 28 april 2017

'Wikiwand' is 'Wikipedia' in een modern jasje! (Wikipedia Modernized)

'Wikiwand' is de complete 'Wikipedia' in een modern jasje. Je kunt er ook de Nederlandstalige versie van 'Wikipedia' mee bekijken.
"Wikiwand is een gepatenteerde software-interface die is ontwikkeld voor het bekijken van artikelen van Wikipedia en die beschikbaar is voor diverse populaire web browsers als een gratis browser-extensie of een applicatie voor een smartphone [...]" Lees het artikel »
'Wikiwand' is er als een gratis extensie / add-on voor de browsers 'Google Chrome', 'Firefox' en 'Safari' (iOS). Ook is er een app voor je iPad / iPhone en 'Android'-apparaat. De 'Android'-app is op dit moment alleen verkrijbaar via een 'invite'. Je vindt de 'download'-links door op de homepage van 'Wikiwand' naar het einde van de pagina te scrollen.
"Like you, we're huge Wikipedia fans! In fact, who isn't? Wikipedia is the greatest curator of human knowledge, allowing people all around the world to freely access 35 million articles in 288 languages.
The only problem? Wikipedia was built 15 years ago - and hasn't changed much since then.

In the past decade, web and mobile applications have made huge leaps forward in terms of functionality and user experience - we want to bring those same benefits to your Wikipedia experience. That's why we've created Wikiwand.

Wikiwand is a modern reader for web and mobile, that optimizes Wikipedia's amazing content for a significantly improved reading experience. Fortunately, all articles on Wikipedia are released under a free license, which allows us to fetch Wikipedia articles and optimize them for maximum readability and enjoyment.
At Wikiwand, we're all about providing you with a modern interface to the world's knowledge."
Bron: Wikiwand - About Us


Hoe werkt 'Wikiwand' op jouw desk- en/of laptop?

 • Installeer de 'Chrome'-extensie in de 'Google Chrome'-browser.
 • Vanaf nu gaat alles automatisch! Zoek op 'Google' bijvoorbeeld op 'Deventer koek'.


  • Klik op de 'link' en de pagina 'Deventer koek' wordt geopend op / met 'Wikiwand'.
  • Hetzelfde gebeurt als je zoekt op 'Wikipedia' of 'Wikiwand'.


  Schermafdruk van 'Wikiwand': 'Wikipedia Nederlandse versie': 'Deventer koek'


  Filmpje over 'Wikiwand'

  In dit weliswaar in de in het Engels gesproken toelichting zie je de Nederlandstalige versie van 'Wikiwand'.  Website / URL

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten

  Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
  Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.