vrijdag 7 april 2017

Nostalgie! Het ouderwetse 'Wordart' met 'Clippy' (de 'Office Assisent')

Als jij nog gewerkt hebben met de 'Microsoft Office'-versies die ouder zijn dan 'Microsoft Office 2007' zul je waarschijnlijk nog de irritante 'Clippy' herinneren.
"[...] Clippy de paperclip was een assistent in het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word [Naar mijn idee in het hele 'Office'-pakket]. Veel mensen ergeren zich aan Clippy doordat hij soms spontaan met ongevraagde adviezen komt. Anderen vinden hem een welkome afwisseling van het schrijven van documenten [...] (Bron)"
"[...] De Office assistant (kantoorassistent) [= 'Clippy'] in de vorm van een humoristische paperclip, die met versie 97 werd meegeleverd, moest dit verhelpen, maar riep met de ongevraagde en vaak verkeerde adviezen nieuwe frustraties op. In versie 2002 was de assistent niet meer automatisch aangezet.In versie 2007 werd hij definitief verwijderd, en kwam er een nieuw hulpsysteem voor in de plaats [...] (Bron)"

De online tool 'Make Wordart'

De functie 'WordArt' (zie ook hier) in 'Microsoft Office' is ook veranderd. M.i. vanaf 'Office 2010', maar dat weet ik niet zeker. Wil je nog eens werken met het oude 'WordArt' ga dan naar de website 'Make Wordart'.


En wie komen we daar tegen...?


Jawel! 'Clippy',  de irritante paperclip. 'Clippy' werd geintroduceerd in 'Microsoft Office 97' en verdween definitief met het verschijnen van 'Office 2007'. In de tool 'WordArt' kun je jouw gemaakte 'wordart' downloaden als afbeelding en daarna 'plakken' waar je maar wilt.

Website / URL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.