vrijdag 21 april 2017

Hoe voeg je automatisch een 'handtekening' toe aan een uitgaande e-mail in Gmail en Outlook.com?

Als je een gebruiker bent van het gratis webbased Google Gmail of Microsoft Outlook.com kun je aan ieder e-mailtje dat je verstuurt automatisch een persoonlijke handtekening toevoegen. Zo'n handtekening kun je zelfs voorzien van een logo, een afbeelding en/of een hyperlink naar jouw website, Yurls of weblog.

Het maken van zo'n 'automatische' handtekening is heel erg eenvoudig! In deze blogpost laat ik je zien hoe je eenvoudig je persoonlijke handtekening onder je e-mail plaatst.

Overigens kun je in ieder e-mailprogramma 'automatisch' een 'handtekening' plaatsen. Raadpleeg hiervoor de 'handleiding' bij het betreffende programma.

Allereerst laat ik je zien hoe je een 'e-mailhandtekening' plaatst in 'Gmail' en vervolgens hoe je zo'n handtekening plaatst in 'Outlook.com'. Tot slot vind je een 'hyperlink' naar het artikel '21 e-mail handtekening weetjes'. Pik die tip(s) eruit die je wellicht kunt gebruiken als je e-mailt.

Voorbeeld van een 'handtekening' in 'Gmail'


Afb. 1: Schermafdruk 'Mailtje in Gmail met 'handtekening'

Hoe maak je zo'n 'handtekening'?

Zo'n handtekening maken onder je e-mail is heel erg simpel.
  • Open je Gmail.
  • Klik rechtsboven op het 'tandwieltje'. Zie afbeelding 2:

Afb. 2: Klik op het 'tandwieltje'

  • Klik in het venster (menu) dat wordt geopend op 'Instellingen'. Zie afbeelding 3:

Afb. 3: 'Instellingen'

  • Scroll in het scherm dat nu wordt geopend naar beneden tot je in dikke letters ziet staan 'Handtekening'. Zie afbeelding 4.

Afb. 4: Schermafdruk Gmail - Instellingen - Mijn persoonlijke 'handtekening' onder de e-mail

  • Je kunt nu in het 'tekstvak' tekst, hyperlinks en afbeeldingen plaatsen.


N.B.: De handtekening die je maakt in de Gmail-app, wordt weergegeven in berichten die je vanuit de app verzendt. Als je een handtekening hebt gemaakt op je computer, wordt die handtekening gebruikt in berichten die je verzendt via Gmail op internet.

E-mailhandtekening in mailtjes 'Outlook.com'

Een 'e-mailhandtekening' toevoegen aan je mailtjes in 'Outlook.com' gaat in principe net zoals in 'G-mail':
  • Open jouw 'Outlook.com' en klik rechtsboven op het 'tandwieltje'.
  • Klik in het menu dat dan wordt geopend op 'Opties'.
  • Klik vervolgens in de linker zijbalk op 'E-mailhandtekening' en voeg in het 'tekstvak' je 'handtekening in. Vergeet niet op 'Opslaan' te klikken! Zie afbeelding 5:

Afbeelding 5: E-mailhandtekening toevoegen aan je 'Outlook.com'


Het artikel: '21 excellente e-mail handtekening weetjes'

Eigenlijk is dit artikel bedoeld voor zakelijke e-mails, maar er staan een handige 'weetjes' in voor een 'privé' e-mailhandtekening of een 'e-mailhandtekening' voor je school in o.a. 'Gmail', 'Outlook' en het online 'Outlook.com'.

"Hoe creëer je de perfecte e-mail handtekening? Deze 21 excellente weetjes helpen je de handtekening onder mails slimmer in te zetten, deze in te stellen in bijvoorbeeld Outlook en Gmail of anderen hier op een leuke manier mee te verrassen.
We geven je in totaal 21 tips voor je e-mail handtekening, die je meteen in de praktijk kunt brengen. Dan volgen er praktische tips om de handtekening netjes te verwerken in bijvoorbeeld Outlook of Gmail [...]" Lees het volledige artikel »

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.