maandag 10 april 2017

Handig! Met de add-on 'Pixabay Free Images' plaatst je afbeeldingen in je 'Google Documenten'

Pixabay.com is een website waar je gratis afbeeldingen en video's kunt downloaden die je overal kunt gebruiken. Alle afbeeldingen en video's op Pixabay zijn vrijgesteld van auteursrecht onder 'Creative Commons CC0'-licentie.
Je mag de afbeeldingen dus downloaden, aanpassen, verspreiden en royalty-free gebruiken waarvoor je maar wilt, zelfs in commerciële toepassingen. Bronvermelding is niet nodig [Bron]. Meer informatie »

Op Educational Technology and Mobile Learning las ik onlangs het artikel 'An Excellent Google Docs Add-on to Search and Insert Free Images in Your Documents'. In dit artikel wordt een add-on voor 'Google Documenten' besproken waarmee je rechtstreeks afbeeldingen - afkomstig van Pixabay.com - in een 'Google Document' kunt plaatsen. Handig voor diegenen die gebruik maken van 'Google Documenten'. De add-on heet 'Pixabay Free Images' (zie afbeelding hieronder).


Schermafdruk add-on 'Pixabay Free Images'

De add-on 'Pixabay Free Images' installeren in 'Google Documenten'

 • Open een document of begin met een nieuw document.
 • Klik op Add-ons  1  en vervolgens Add-ons toevoegen.
 • Type in het zoekvak 'Add-ons zoeken': 'Pixabay Free Images'  2 .
 • Klik op de knop 'Gratis'  3  om de add-on te installeren. Zie onderstaande afbeelding:

De add-on 'Pixabay Free Images' toevoegen

 • Voor de meeste add-ons wordt in een bericht toegang gevraagd tot gegevens die nodig zijn voor de werking van de add-on. Lees het bericht en klik vervolgens op 'Toestaan'.
 • Vervolgens zie je een schermpje met daarin de tekst 'Pixabay Free Images', gevolgd door een korte uitleg. Zie de afbeelding hieronder:


  • Klik dit schermpje weg en klik dan in het menu op 'Add-ons'.  'Add-ons' wordt geopend en je ziet het volgende:


  • Klik vervolgens op 'Search Images'. Aan de rechterkant wordt nu een grote zijbalk met afbeeldingen getoond. Zie de afbeelding hieronder:


  • Geef een zoekterm op - bijvoorbeeld 'eieren' - en in die zijbalk worden dan afbeeldingen getoond met 'eieren'. Zie afbeelding hieronder:


  • Klik op de afbeelding van jouw keuze en de betreffende afbeelding wordt ingevoegd in het document.

  Je kunt de add-on ook bekijken en installeren via deze 'link'. Om de add-on via deze 'link' te installeren, moet je wel ingelogd zijn bij 'Google Drive'!

  Bovenstaande heb ik 'samengevat' in onderstaand uitlegfilmpje (zonder gesproken tekst) dat je het beste kunt bekijken in 'volledig scherm' ...

  Uitlegfilmpje: Add-on 'Pixabay Free Images' 


  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten

  Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
  Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.