woensdag 12 april 2017

Een geweldig online interactief avontuur: 'De Tuin der lusten' van Jheronimus Bosch

Via  een tweet (berichtje op Twitter) van Hans Smeele (@hanssmeele) kwam ik op een geweldig mooie website: 'De Tuin der lusten van Jheronimus Bosch - een online interactief avontuur'!

De website 'De Tuin der lusten van Jheronimus Bosch - een online interactief avontuur' is een prachtige interactieve website over dit 'drieluik' van de schilder Jheronimus Bosch, misschien beter bekend als Jeroen Bosch.

Voordat je deze prachtige interactieve website gaat bekijken, doe je er goed aan om eerst de toelichting 'Over dit project' en de 'Help' te lezen! Klik zeker ook in en op het menu om de mogelijkheden van deze website te bekijken!

Kortom: De Tuin der lusten van Jheronimus Bosch - een online interactief avontuur' is een schitterende website die je zeker moet bekijken!

Wellicht zie je ook een mogelijkheid om deze website met je groep/klas te bekijken op je digibord.
Hoe dan ook, je bent hier vast wel een paar uurtjes zoet met kijken én luisteren.


Nog even wat tips ...


Als je de site opent, krijg je een schermpje met de volgende informatie:

"Deze interactieve documentaire is rijk aan audio, voice-overs en muziek en komt het best tot zijn recht als je het geluid aan hebt staan, en een koptelefoon opzet.
In- en uitzoomen in het schilderij kunt u met het wieltje op uw muis. De site werkt optimaal op desktop of laptop in Google Chrome.
Dwalen door het schilderij
Zoom in en uit op het schilderij de Tuin der Lusten en ontdek de vele verhalen bij de afbeeldingen in het schilderij. Klik op de witte perkamentjes om deze te beluisteren en/of te lezen. Laat je leiden door de geluiden, de muziek en natuurlijk de beelden! Voor deze keer is verdwalen een must.
Beleef de Tuin der lusten in 15 stappen
Volg de audiovisuele tour door het schilderij de Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch verteld door Midas Dekkers. Of kies in het menu voor de Klokhuis versie met Nienke de La Rive Box."

Meer over Jheronimus Bosch


Website / URL

Ina Beltman meldde mij vandaag (dank hiervoor!) via een 'tweet' dat Bosch ook in 'VR' te bekijken is. Zie op haar Yurls 'virtual reality' de pagina 'VR voor Kunst'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.