donderdag 6 april 2017

12 Manieren (zoekoperators) om het zoeken met 'Google' te verfijnen [Infographic]

'Google' is - denk ik - de meest gebruikte 'zoekmachine' om van alles op het internet te vinden. Als je vindt dat 'Google' niet zo vriendelijk is voor wat betreft het jouw privacy, kun je beter kiezen voor een 'privacy'-vriendelijke 'zoekmachine', bijvoorbeeld 'DuckDuckGo'.
Ben je echter een gebruiker van 'Google', dan heb ik in deze blogpost een twaalftal 'tips' verzameld in een schema, tabel of infographic, of hoe je de afbeelding ook wilt noemen.

Met deze 'tips' kun je jouw 'zoektermen' verfijnen of te wel efficiënter zoeken op 'Google' en makkelijker vinden wat je zoekt. 'Google' heeft het over 'zoekoperators'.

Op de pagina 'Google Zoeken Help - Zoeken op Google' geeft 'Google' vijf "tips en trucs om makkelijk informatie te vinden" en op de pagina 'Google Zoeken Help - Zoekopdrachten op internet verfijnen' vind je een twaalftal 'zoekoperatoren'. Ik heb deze 'zoekoperatoren' in onderstaand schema gezet:Je kunt dit schema desgewenst downloaden als 'pdf' op:

Zoeken op 'Google' kan op vele manieren

Op de website 'Oelbertcomputerrijbewijs - Het digitale informatiekundelokaal van het Oelbert-gymnasium' vond ik het overzicht '4.2. slim zoeken met zoekoperatoren':
"Hoe je slim (en snel) zoekt met google, legt google je in deze les zelf uit. De hulpmiddelen die besproken worden noemt google zelf ‘google-operatoren’. Maar ze bestaan ook voor andere zoekmachines en dan heten ze gewoon zoekoperatoren. De meeste google-operatoren werken ook bij andere zoekmachines [...]" Lees de volledige pagina »

In dit artikel genoemde publicaties over 'zoeken' (zeker de moeite waard om te bekijken):


Andere websites over 'zoeken op Google':


En, voor wie het allemaal een beetje teveel wordt: gebruik 'Google Geavanceerd Zoeken':  • Typ een zoekterm in bij 'Google'.
  • Ga in het venster dan dan verschijnt naar de menukeuze 'Instellingen'.
  • Klik bij 'Instellingen' op 'Geavanceerd zoeken'. Hier kun je van alles instellen.
Een handleiding voor 'Google Geavanceerd Zoeken' vind je de pagina 'Google Zoeken Help - Geavanceerd zoeken'.

Kijk ook eens bij: 'Welkom bij het Helpcentrum van Zoeken op internet'.

Google kan nog veel meer!

In het artikel '10 dingen die Google kan behalve zoeken' dat ik vond op de website van Computer!Totaal vind je nog veel meer nuttige en leuke mogelijkheden voor het gebruik van 'Google'...
"Dat Google de meest gebruikte (en beste) zoekmachine ter wereld is, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Dat je met behulp van symbolen je zoekopdrachten enorm kunt verfijnen, dat wist je waarschijnlijk ook al. Maar wist je ook dat Google tientallen handige extra functies heeft ingebouwd die je heel wat werk kunnen besparen? Dergelijke functies voorkomen dat je een aparte app of programma moet openen, door je in de zoekresultaten direct te geven wat je nodig hebt. We lichten tien van dit soort ingebouwde functies uit [...]" Lees het volledige artikel »

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.