vrijdag 31 maart 2017

Column in 'De Groene Amsterdammer' over de 'Week van het geld'

Naar aanleiding van een berichtje dat ik op 23 maart jl. op 'Twitter' plaatste m.b.t. de 'Week van het geld' (27 t/m 31 maart) ontving ik gisteren een reactie van Wim Grommen‏ (@wimgrommen), waarvoor hartelijk dank!

In zijn reactie verwijst Wim Grommen naar de column 'Week van het geld' geschreven door Ewald Engelen - hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam - gepubliceerd op 29 maart jl. op de website van 'De Groene Amsterdammer'.
De Groene Amsterdammer: 'Week van het geld'
"Het is weer zo ver. Afgelopen maandag gaf staatssecretaris Dekker de aftrap van de zogenaamde ‘week van het geld’. Vijf dagen lang stromen medewerkers van de Nederlandse grootbanken uit over het land om op basisscholen ruim vierduizend lesjes in financiële geletterdheid te geven, zoals het propagandamateriaal van de Nederlandse bankenlobbyist trots vermeldt. Zo op het oog om de weerbaarheid van kinderen tegen de gladde verkooppraatjes van internetproviders, telefonieaanbieders en andere koop-op-kredietbedrijven te vergroten. Maar vooral om het zwaar geschonden imago van banken en verzekeraars via de band van het publiek gefinancierde onderwijs en de tere zieltjes van onze kinderen eens flink op te poetsen [...] Lees de volledige column »
Een pittig artikel! Hoe denk jij over de inhoud van deze column..? Heeft Engelen hier een punt..? Jouw reactie - onder deze blogpost -  is van harte welkom! Alvast bedankt!

Website / URL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.