vrijdag 31 maart 2017

'3D-TrainStudio': Digitaal een modelspoorbaan ontwerpen, bouwen én 'exploiteren'!

Kijk, hier word ik nu echt vrolijk van..!! Je modelspoorbaan niet op een zolderkamertje, een lege kamer die je toch niet gebruikt of in een kelderbox (de plek waar mijn vader ooit zijn modelspoorbaan 'exploiteerde'), maar digitaal!

Een modelspoorbaan 'exploiteren' is ook een van mijn hobby's. Ooit - lang geleden - had ik een 'modelspoorbaan-in-aanbouw'. In verband met een verhuizing verdwenen rails, gebouwen en treintjes weer in de dozen en zijn er nooit meer uitgekomen. Het hele modelspoorgedoe staat in grote dozen in mijn kelderberging. Ik beschik wel over een kamertje waar ik een modelspoorbaan zou kunnen bouwen, maar het is er niet van gekomen...

De gratis versie van het softwarepakket '3D-TrainStudio' (er bestaat ook een betaalde versie met meer mogelijkheden) maakt het mogelijk om digitaal - op je computer - een modelspoorbaan te bouwen en te 'exploiteren'. Kortom, met '3D-TrainStudio' kun je jouw treintjes op je zelf ontworpen spoorbaan op je beeldscherm laten rijden. Handig! Zo kan ik twee hobby's met elkaar combineren: computeren én modelspoorwegbouw... 😃

Meer over '3D-TrainStudio'  • Plannen

"The 3D Train Studio is an easy-to-use application for planning your perfect model railway, right on your own PC. Construct your layouts with thousands of tracks in all popular track widths, detailed and true to scale."

  • Bouwen

"Create a landscape of mountains and valleys, place houses and trees along streets and roads and construct your own miniature world - with realistic 3D graphics and in real time."

  • En gaan met de treintjes..!

"Enter the virtual model railway and simulate complete rail operations, including animated barriers, signals or road vehicles, automatically or by specially defined events."
De gratis versie van het programma '3D-TrainStudio' kun je hier downloaden:
'YouTube'-videokanaal van '3D-TrainStudio' (verkorte URL): https://goo.gl/cwLxA2.


Op het 'YouTube'-videokanaal van het computertijdschrift 'Computeridee' - 'ComputerIdeeTV' - vond ik drie uitlegfilmpjes over de gratis versie van het programma '3D-TrainStudio' (website):


3D Train Studio (1)


Bijschrift bij bovenstaand filmpje:

"Een modelspoorbaan is veelal op zolders te vinden of op kamertjes die toch niet meer worden gebruikt. Maar voor wie geen ruimte beschikbaar heeft en toch een modelspoorbaan-liefhebber is, kan tegenwoordig ook digitaal uit de voeten, met 3D Train Studio. Hoe je hiermee kunt werken, zie je in een aantal how to’s. [Bron]"

3D Train Studio (2)


Bijschrift bij bovenstaand filmpje:

"Je hebt mensen die heel veel met treinen hebben, die heel fanatiek uitgebreide modelspoorbanen bouwen, met alles erop en eraan. Gelukkig is er tegenwoordig ook een digitale oplossing voor degenen die er niet hun hele fortuin aan op willen maken. Met 3D Train Studio kun je een complete treinwereld bouwen. In de eerste how to over 3D Train Studio hebben we voorbeelden van anderen bekeken, Nu gaan we zelf aan het bouwen. [Bron]"

3D Train Studio (3)


Bijschrift bij bovenstaand filmpje:

"Spelen met de trein was nog nooit zo leuk. Je bouwt namelijk een volledige digitale modelspoorbaan met het programma 3D Train Studio. Je kunt complete banen bouwen waarbij je bijvoorbeeld ook lucht- en watervoertuigen kunt toevoegen. In deze laatste how to gebruiken we een bestaand model dat je kunt aanpassen aan je eigen wensen. [Bron]"

Website / URL

1 opmerking:

Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.